Ammattiliitto Prota edustava varkautelainen Vokkolainen (kuvassa vasemmalla) on raadin mukaan toiminnallaan saanut työpaikan osapuolet tiedostamaan henkisen hyvinvoinnin tärkeyden. Hän on ideoiva, määrätietoinen, yhteistyökykyinen ja sinnikäs edunvalvoja. Hänen ansiotaan on se, että Franke Finland Oy on osallistunut Työhyvinvointikorttikoulutukseen sekä toteuttanut useita työyhteisön jäsenten hyvinvointiin vaikuttavia koulutus- ja kehityshankkeita. Franke on yhtenä yrityksenä Hyvä työ – Pidempi työura –hankkeessa.

Muutamia kysymyksiä Tuulalle:
1. Miltä nyt tuntuu?

– Hyvältä tuntuu – upeaa hehkutusta on tullut roppakaupalla!

2. Avaisitko lyhyesti millaisia hyvinvointiin liittyviä hankkeita teillä on meneillään / suunnitteilla?

– Käytäntöön on viety esimerkiksi toimitusjohtajan kyselytunnit. Tiedon kulkua on parannettu kerran kuukaudessa pidettävällä kyselytunnilla. Tilaisuus on järjestetty kahvituntien aikaan työntekijöiden taukotuvassa. Työntekijät ovat kokeneet että on parempi saada tietoa kuukausittain eikä vain puolen vuoden välein pidettävässä infossa.
– Viikkopalavereita käydään läpi organisaation aina varastotoiminnoista raportointiin asti. Esimerkiksi toimitusketjupalaverissa ovat mukana osto- ja myyntitoiminnot, logistiikasta vastaavat, sekä suunnittelusta ja tuotannosta vastaavat. Kerran viikossa käydään läpi esille nousseet ongelmakohdat. Emme ratkaise niitä 15 min. palaverissa vaan yhdessä määritellään vastuuhenkilöt, jotka sitten etsivät niihin ratkaisut. Myös tämä on parantanut kommunikointia eri osastojen välillä.

3. Miten pidät itse hyvinvoinnistasi huolta?

– Arjessa sujuva työ sekä keskustelu ja ajatustenvaihto mieltä askarruttavissa asioissa helpottavat niiden käsittelemistä. Ratkaisut löytyvät monesti jo siinä keskustelun kuluessa. Perhe ja koti ovat tärkeä osa hyvinvointia. Uinti ja kävely ovat lajeja, joita voin harrastaa oman aikatauluni mukaan.

4. Millaisia terveisiä lähettäisit yrityksiin jotka painivat työhyvinvoinnin kehittämisen kanssa?

– Henkinen työsuojelu on edelleen asia, jota on vaikeaa lähestyä. Meilläkin oli jaettu eri pisteisiin mielenterveysseuran ”keltaista kirjaa”, mutta siellä ne roikkuivat seinällä. Työkalut, jotka Hyvä työ – Pidempi työura hanke antaa käyttöön on todettu toimivaksi. Se on hyvin rakennettu työkalupakki, jonka avulla on helppo aloittaa työhyvinvoinnin kehittäminen omin voimin. Työtä se kuitenkin vaatii ja sitoutumista niin työnantajalta, että työntekijöiltä. Työhyvinvointia ei voi tilata valmiina, se pitää työyhteisössä rakentaa. Luottamus, työ sujuminen, hyvä johtajuus, tiedon kulkeminen organisaatiossa molempiin suuntiin ja että kukaan ei tunne tulleensa kohdelluksi epäasiallisesti ovat asioita, joiden eteen kannattaa lähteä tekemään tätä työtä. Se palkitsee koko työyhteisön.

STTK palkitsi vuoden luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun kahdeksannen kerran. Valinnan teki STTK:n työelämän kehittämisen valmisteluryhmä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *