Hyvä työ – Pidempi työura -hanke ja sen pilottiyritys Oy SKF Ab menestyivät Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston (Bilbao-virasto) järjestämässä hyvien käytäntöjen kilpailussa. Kilpailun tarkoituksena on tehdä tunnetuksi hankkeita, joissa yrityksen johto ja työntekijät yhdessä edistävät työterveyttä ja työturvallisuutta.

Kilpailuun osallistui satoja yrityksiä EU:n alueelta. Kilpailun kymmenen voittajaa julkistettiin Bilbao-viraston järjestämässä eurooppalaisten Hyvien käytäntöjen palkintojenjakotilaisuudessa tänään 29.4. Dublinissa. Tilaisuus oli osa Irlannin puheenjohtajuuskauden konferenssia, jonka teemana oli pienyritysten työterveys- ja työturvallisuushaasteet.

Oy SFK Ab on ollut mukana Teknologiateollisuuden Hyvä työ – Pidempi työura -kehittämishankkeessa, jonka tarkoituksena on edistää henkilöstön työhyvinvointia ja pidentää työuria. Työhyvinvointi saatiin nousuun ja työkyky kohenemaan, kun yrityksessä parannettiin vuorovaikutustaitoja ja kehitettiin esimiestyöskentelyä. Selkeimmin yrityksessä ovat parantuneet tulokset koulutuksen riittävyydessä, arvoissa, asenteissa ja motivaatiossa.

”Hyvä työ – Pidempi työura – hanke on tarjonnut siinä mukana olevien yritysten käyttöön työkalut ja toimintamallin. Yrityksissä on tehty systemaattista työhyvinvoinnin kehittämistyötä ja saatu aikaan yhdessä tekemisen meininki”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Tiina Hartikainen Teknologiateollisuus ry:stä.

”Hanke on jo nyt yksi suurimmista työhyvinvointihankkeista Euroopassa. Tavoitteena on saada yhteensä 100 yritystä mukaan. Hanketta on nyt päätetty jatkaa vuoteen 2015”, korostaa hankkeen puheenjohtaja Ari Sipilä Teknologiateollisuus ry:stä. Hankkeen tavoitteena on edistää työhyvinvointia, pidentää työuria ja saada aikaan yhdessä tekemistä yrityksissä. Yhteismitalliset työkalut tekevät tuloksista vertailukelpoisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *